Една година затвор и 2 000 лева глоба получи рецидивистът Минко

...
Една година затвор и 2 000 лева глоба получи рецидивистът Минко
Коментари Харесай

Рецидивист сключи споразумение с прокуратурата, дрогиран вилнял в Тракия, след като го хванали с наркотици

Една година затвор и 2 000 лв. санкция получи рецидивистът Минко Узунов, който преди половин година бе хванат да кара под въздействието на амфетамин и след гонка в пловдивски квартал. В БМВ-то му бяха открити и два типа опиати, а в допълнение и за да осуети задържането си бе нападнал и полицейски чиновници. Заради едно от закононарушенията му бяха отнети и шофьорските права.
Прочетете още
На днешното съвещание в Пловдивския областен съд обвиненият отговаряше пред магистратите за четири обвинявания. За това, че е карал под въздействието на амфетамин, за държане на опиати, за разстройване на полицейска инспекция и за причиняване на лека телесна щета на полицейски чиновници. Той изцяло призна виновността си пред магистратите и  подписа съглашение с прокуратурата, а поради предходните му осъждания Узунов ще търпи ефикасна присъда.

“Целта ми е да излязла допустимо най-бързо от пандиза, тъй като няма работа. На прага съм да си основа семейство и да работя нещо обикновено, ” съобщи обвиненият, откакто зададе въпрос на съда дали режимът му на присъдата може да бъде по-лек. Това негово предпочитание обаче бе посечено от магистратите.

В предишен материал  TrafficNews заяви, че Узунов е бил осъждан с влезнала в действие присъда през 2015 година от една година отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим, още веднъж за държане на наркотични субстанции. По нея той е бил разгласен за търсене с Европейска заповед за арест, като е бил открит в Румъния и върнат в България през 2018 година, където е излежал наказването си.

Арестът му в Пловдив се състоя на 26 май 2023 г.  Сутринта мъжът карал лек автомобил БМВ, по бул. „ Освобождение “ в Пловдив. Полицейски патрулен автомобил му подал сигнал да спре, само че той не се подчинил на разпореждането и се отправил към околните блокове в ЖР „ Тракия “, като съумял да избяга.

По-късно се върнал до автомобила си и още веднъж потеглил с него, след което спрял и седнал на скамейка в междублоково пространство, където бил открит от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Те поискали документите му за идентичност, само че той оказал опозиция и отправил закани към органите на реда и фамилиите им.

При осъществените дейности бе открито малко количество амфетамин в пакетче, както и ново психотропно вещество и той е бил арестуван.

Наказанието не може да се апелира и влиза в действие от този миг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР